www.offroad-trips.com

vineri, 5 februarie 2010

Offroad Fagaras-07.2009




















Probabil v-ati intrebat in unele momente ale existentei daca exista posibilitatea de a merge cu masina pe Fagaras. Ei bine, se poate!
Si exista chiar mai multe variante pentru a face asta. Si mai toate sint dinspre versantul sudic, acesta fiind mai domol, coborind pe citeva zeci de kilometri spre sud prin culmi impadurite, despartite de lungi vai croite de riuri cristaline si spectaculoase, mai toate vaile fiind parcurse de drumuri forestiere, mai mult sau mai putin umblate.
Una dintre posibilitati este de a face un spectaculos circuit ce porneste din localitatea argeseana Nucsoara, urmeaza cursul unui astfel de riu montan si urca pina la cota 2000, in curmatura Malita. Cel putin pina in acel punct drumul este destul abordabil, am gasit mentiuni pe net conform carora aceasta cale era abordabila inclusiv autobuzelor in vremuri trecute.
Din aceasta curmatura privelistea devine deosebit de spectaculoasa, existind o larga panorama asupra crestei principale a celor mai semeti munti ai Romaniei. De aici se poate merge in continuare pe un drum mai putin umblat insa deosebit de spectaculos prin calea urmata, mergind paralel cu creasta si fiind marginit de vai prapastioase si pustii. Singurele suflete gasite pe aici sint citeva turme de oi, cu cei ce le pastoresc.
Se ajunge astfel la o rascruce de trasee marcate, pe de o parte ce coboara spre plaiurile argesene, pe de alta continuindu-se prin muntele Scarisoara, spre mult rivnitul Moldoveanu.
drumul nostru ne duce pina deasupra unei exploatari forestiere, spre care coborim pe o portiune mai spectaculoasa si dificila, brazdata de ravene. De aici incolo vom imparti drumul cu taietorii si camioanele lor, pina vom cobori pe valea Vilsanului, unde zgomotul si mirosul gratarelor ne va face sa regretam coltul uitat de lume de unde venim. Calatoria poate fi continuata in amontele Vilsanului, drumul continuind in amonte pina in capatul acesteia, pe drum mai existind un posibil popas, pe malul barajului de acumulare cu acelasi nume.
De pe aceasta vale exista posibilitatea de a urca pe o alta culme secundara a Fagarasului, si anume muntele Tuica. Insa asta...intr-o calatorie urmatoare.
Doriti sa traiti si dumneavoastra experienta noastra? Va asteptam :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu